WAGM 2022

Finnish Adventure Golf Masters

19.-20.9.2020 | Bellanpuisto | Kuopio

 

Toukokuussa 2020 järjestettäväksi suunniteltu kansainvälinen Finnish Adventure Golf Masters -kisa (FiAGM) siirtyy koronatilanteen vuoksi syksyyn. Tapahtuman uusi ajankohta on 19.-20.9.2020.

Kisan järjestää uusi kuopiolainen minigolfseura Kuopio Adventure Golf Club yhdessä Suomen Ratagolfliiton kanssa.

Kyseessä on kansainvälinen kisa, jossa kahden päivän aikana kisataan useissa eri sarjoissa. Naisten, miesten ja nuorten sarjojen lisäksi Bellanpuistossa kisataan Noviisisarjassa. Siihen voivat osallistua lisenssittömät pelaajat, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet Suomen ratagolfliiton kisoihin. Noviisisarjan kisa pelataan lauantaina 19.9. ja siinä pelataan kolme kierrosta. Joukkuekisassa kolmen hengen joukkueet voivat olla eri seuroista, kategorioista tai maista.

Päivitetty kisakutsu

Tulokset ja kuvia kisoista

Bellanpuiston citygolfkenttä

Bellanpuiston kenttä sijaitsee viehättävällä paikalla Kallaveden rannalla Matkailukeskus Saanan naapurissa. Kuopion keskustasta Bellanpuistoon on vain 2,5 km.

Bellanpuiston kentän on suunnitellut ja sen rakentamisesta vastasi City Golf Europe, joka on yksi Euroopan johtavista toimittajista. City Golf Europe on rakentanut yli 250 adventure- ja ratagolf -kenttää.

Bellanpuiston citygolfkentällä pääset matkalle maailman ympäri. Kentän väylien suunnittelussa on ollut inspiraationa maailman tunnetuimpien golfkenttien legendaarisimmat väylät.  Tähän kunniakkaaseen joukkoon ovat päässeet myös Kuopion alueella sijaitsevat Tahko Golfin ja Tarinaharjun golfkentät.

Korkeatasoisen kentän väylät on suunniteltu niin, että ne on mahdollista pelata 1-2 lyönnillä. Itse puttaaminen muistuttaakin hyvin paljon aitoa golfia, jossa oikean pelinlinjan ja nopeuden valinta ratkaisee. Kesän 2020 kenttäennätys on 28 lyöntiä. Tämän ennätyksen on pelannut kaksi paikallista pelaajaa.

Kansainvälinen Ratagolfliitto World Minigolf Sport Federation (WMF) on valinnut Kuopio Adventure Golf Clubin ja Bellanpuiston MOS-kentän vuoden 2021 World Adventure Masters kisan järjestäjäksi 9.-13.6.2021. Lue tiedote tästä

Kiinnostavaa seurattavaa yleisölle

Uskomme, että Bellanpuistossa pelattavasta kisasta tulee kiinnostava monella tapaa. Kotimaisen kärjen lisäksi kisaan osallistuu paikallisesta seurasta pelaajia ja 1-2 joukkuetta.

Bellanpuiston kenttä on erittäin yleisöystävällinen. Kisaa on helppo seurata lähietäisyydeltä. 50-paikkainen kesäterassi ja kesäkahvila tarjoavat virkistystä pelejä seuraaville.

Bellanrannan alueella on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja.

Kilpailun aikataulu

Perjantai 18.9.
Virallinen harjoituspäivä
Kenttä auki klo 9-20

Lauantai 19.9. klo 9
4 kierrosta kaikissa sarjoissa,
noviisisarjassa 3 kierrosta

Sunnuntai 20.9. klo 9
2 kierrosta sekä
yhden kierroksen superfinaali 18 parhaalle pelaajalle sarjasta riippumatta